ADVOCATEN IN BELGIE

Advocaten en advocatenkantoren in Belgie op rechtsgebied, plaats of Balie Vind een advocaat of advocatenkantoor in BelgiŽ

advocateninbelgie.be

Advocaten echtscheidingsbemiddeling Belgie

Hier vindt u echtscheidingsadvocaten en advocatenkantoren gespecialiseerd in echtscheidingsbemiddeling in Belgie.

Echtscheidingsmediation echtscheidingsmediator

Echtscheidingsmediation heeft bepaalde raakvlakken met echtscheidingsbemiddeling, maar wat is precies het verschil?

Een echtscheidingsmediator begeleidt het scheidingsproces maar heeft daarnaast geen inhoudelijke kennis over aan scheiding gerelateerde onderwerpen. Een echtscheidingsbemiddelaar heeft naast mediation- en bemiddelingsvaardigheden ook de juiste kennis in huis om volledig te kunnen informeren en begeleiden bij een echtscheiding.

Inzake kinderen en ouderschap, woning, hypotheek, pensioen, fiscale zaken, alimentatie, weet een echtscheidingsbemiddelaar welke weg u het beste kunt kiezen. Bij een mediator worden voor dit soort zaken vaak experts op die gebieden erbij gehaald waardoor het scheidingsproces er niet eenvoudiger op wordt met allemaal verschillende gezichten. Dat brengt extra kosten met zich mee en impliceert tevens dat u vaak een aantal keer uw hele persoonlijke verhaal opnieuw moet vertellen.

Voorts is het zo dat een echtscheidingsmediator vaak op basis van een uurloon zich met uw scheiding bezighoudt. Een echtscheidingsbemiddelaar geeft van tevoren een vastgesteld tarief door, zodat u weet waar u aan toe bent.

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands