ADVOCATEN IN BELGIE

Advocaten en advocatenkantoren in Belgie op rechtsgebied, plaats of Balie Vind een advocaat of advocatenkantoor in BelgiŽ

advocateninbelgie.be

Echtscheidingsrecht advocaten Belgie

Hier vindt u echtscheidingsadvocaten en advocatenkantoren gespecialiseerd in echtscheiding in Belgie.

OVER SCHEIDEN

Bij een echtscheiding wordt een burgerlijk huwelijk beŽindigd. In de landen waar echtscheidingen toegestaan worden, worden alle juridische banden die de echtgenoten hebben, verbroken en kan ieder, als hij of zij dat wil, opnieuw met iemand burgerlijk trouwen. Een echtscheiding (of een andere verbroken vaste relatie) heeft gevolgen voor de betrokkenen. Vooral de ex-echtgenoten en eventuele kinderen ervaren deze gevolgen. Er kunnen financiŽle gevolgen zijn, bijvoorbeeld kan het inkomen verminderen, doordat ťťn van beide partijen alimentatie aan de andere partij moet betalen, of ten behoeve van de kinderen. De scheiding zal ook voor tenminste ťťn van de partijen een verhuizing betekenen. Soms moet de gemeenschappelijke woning worden verlaten en moeten beide ex-echtgenoten verhuizen.

GEVOLGEN ECHTSCHEIDING

Naast financiŽle gevolgen zijn er emotionele en psychologische gevolgen. Globaal wordt wel gesteld dat de emotionele verwerking in een optimale situatie net zoveel maanden duurt als de duur van het huwelijk in jaren. Als de conflicten tussen de ex-echtgenoten echter blijven voortduren na de echtscheiding worden dit soort gevolgen verergerd, en duurt de verwerking van de echtscheiding ook veel langer. Volgens sommigen zijn de gevolgen verbonden aan het het verschijnsel echtscheiding op zich. Anderen benadrukken de effecten van de wetgeving en ander maatschappelijke condities die een goede regeling dikwijls zouden frustreren. De gevolgen voor de betrokken kinderen hangen af van de leeftijd van de kinderen, maar vooral hoe de gescheiden ouders hun ouderschap vormgeven. Door een gedeeld ouderschap met goede afspraken en weinig conflicten kunnen de gevolgen voor kinderen worden beperkt.

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands